Ensimmäinen ideani hupparistani oli se että halusin tehdä siitä pirteän värisen. Ajattelin tehdä oranssin, koska minulla ei ollut ennestään sen väristä paitaa. Hupun sisäkangas,resorit ja vetoketjut ajattelin tehdä valkoisella. Hupparin mallia ei ollut vaikea keksiä, koska halusin sellaisen melko perinteisen hupparin, joka vedettiin pään yli ja jossa oli korkea kaulus. Huppariin piti käyttää kuitenkin vetoketjua joten ajattelin ommella taskuihin vetoketjut. Huppariini halusin myös raglahihat.

Aloin etsimään käsityölehdistä sopivaa kaavaa joka vastasi mahdollisimman hyvin suunnitelmaani. Löysin melko samantapaisen hupparin joten päätin tehdä siitä. Kaavoja minun piti vähän kaventaa ja muuttaa hihat raglahihoiksi. Ja huppu täytyi suunnitella uudestaan, koska huppariini tuli korkea kaulus. Ja taskut suunnittelin itse.

En löytänyt sopivaa oranssia kangasta joten päätin värjätä. Etsin kankaan jonka värjäsin oranssiksi. Värjäystuloksesta ei tullut sellainen kuin olisin halunnut. Siitä tuli haalean oranssi, koska kangas jonka värjäsin ei ollut kokonaan puuvilla. Päätin kuitenkin tehdä siitä kankaasta. Ensin ompelin kankaat sivuista yhteen, tein raglahihat, hupun, taskut ja lopuksi resorit. Huppari oli minulle sopivan kokoinen.

Olen tyytyväinen hupparini malliin ja taskuihin, mutta hupparin väristä en oikein pidä, koska olisin halunnut siitä kirkkaan oranssin. Jos saisin nyt päättää niin olisin ottanut erivärisen kankaan.