Ensimmäinen ajatukseni oli, että teen hupparin pohjasta yksivärisen, ja kankaan päälle ompelen päällikekuvioita. Päätin, että hupparistani tulee harmaa. Halusin lepakkohiat, vyötärölle kiristyksen ja pitkän helman. Menin tilkkulaatikolle ja etsin sen värisiä tilkkuja, mitkä haluan huppariini. Otin paljon erivärejä, koska halusin käyttää paljon värejä. Sitten tuli idea että teen hupparini hupun tilkuista, ja aloin ommella kangaspaloja yhteen.

Tuli kaavojen vuoro. Valitsin kaavaksi paidan jossa oli lepakkohiat sekä kiristys vyötäröllä, muuten normaali.

Muokkasin kaavaan helman pituuden ja leveyden. Päätin, että haluan ison hupun ja muokkasin kaavan tavallisesta hupusta. Piirsin kaavat ja leikkasin kankaat.

Jossain vaiheessa päätin, että teen vyötärölle tulevan kaitaleen tummanharmaasta tilkusta. Onneksi tilkku riitti juuri sopivasti kaitaleeseen. Hupparini oli yksinkertainen ommella. Minulla oli helppo yksinkertainen yläosa kaava, siihen kuului yksi takakappale ja kaksi etukappaletta joihin kuuluivat myös hiat. Halusin vyötärölle nauhakujan sekä helmaan. Päätin että teen helmasta takaa pidemmän kuin edestä. Ompelin hupparin etuosaan myös kaksi taskua, ne ovat eriväriset ja myös tilkkukangasta.


Sain työn nopeasti valmiiksi ja tykkäsin tehdä huppariani. Olen tyytyväinen, kenelläkään toisella ei ole samanlaista.