Sisustusjaksolla lähes kaikki muut halusivat tehdä säkkituolin. Itse en innostunut ideasta. Halusin tehdä painamalla koristetyynyn ja paneeliverhot. Ajattelin taas huonettani ja halusin tehdä saman väristä ja tyylistä kuin matostanikin. Eli mustavalkoista.

Mietin ensimmäisenä kuvioa minkä haluaisin verhoihini ja tyynyyni. Kuvioiden pitäisi olla samaa tyyliä. En muista mistä sain idean, mutta kaupunkimaisema näytti kivalta. Etsin ensin netistä eri maiden suurkaupunki kuvia ja nähtävyyksiä, mutta ei löytynyt sopivaa. Sitten opettajani muisteli ulkomaanmatkaansa ja sieltä ottamaansa kuvaa. Siitä löytyi sopiva kuva, joka muokattiin kuvankäsittelyllä mustavalkoiseksi ja muutettiin oikean kokoiseksi kopiokoneella. Se oli aika haastavaa saada kuvat liitetyksi toisiinsa juuri oikeilta kohdilta. Lisäksi piti ottaa vielä kalvot seulan valottamiseen.

 

Seulan valottamisen jälkeen tein itselleni mustan painopastan. Aloitin harjoittelemalla painamista harjoituskankaalle ja sen jälkeen omalle valkoiselle kankaalle. Vaikeinta painamisessa oli että kaikki kuviot tulevat samalle kohdalle. Tyynyssä se ei ollut niin vaikeaa mutta paneeliverhot oli toinen juttu.


 

Tyynyyn tein vaakasuunnassa jatkuvan kaupunkikuvan.


 

Ja verhoihin tähän tyyliin



 Kun tyynykangas oli painettu niin ei tarvinnut enää kuin ommella se tyynyn muotoon.

Ompelin läheltä kuvion ylä-ja alareunaa että siihen jäisi hienommat reunat.

Täytin tyynyn ja ompelin lopuksi täyttöaukon kiinni.



 

Verhoissa oli vielä isompi homma. Sillä halusin ommella kuviokaitaleen lisäksi vielä mustan kankaan alle, niin että sitä näkyy myös sivuilta. Sen jälkeen ei tarvinnut kuin kääntää reunat.

 

Tykkään näistä tekstiileistä todella paljon. Erityisesti siitä ettei tälläisiä verhoja ja tyynyä ole kellään muulla. Jos nyt tekisin verhot, niin en ehkä kuitenkaan ottaisi tuollaista kuvaa, jossa on liikaa pieniä yksityiskohtia. Se ei ehkä ole niin hyvä vaihtoehto. Verhoista tulee helposti sekavan näköinen.