En ensin löytänyt kirjasta sopivaa taideteosta. Rupesin miettimään opistohuonettani, johon ajattelimme kämppäkaverini kanssa sisustusväreiksi mustaa ja valkoista. Siitä väriyhdistelmästä juuri nyt tykkään. Löysin kirjasta sopivan valokuvan malliksi.

 

 

 

Tein pieniä erilaisia kokeiluja. Sain yhdestä kokeilusta idean tehdä lp-langasta ja kuteesta maton, mutta suunnitelmani muuttui. Päädyin malliin jossa oli mustaa kudetta ja valkoista kalastajalankaa. Laskin materiaalin menekin ja ilmoitin opettajalle ne tilaukseen. Matostani ajattelin tehdä 2 m pitkän ja 90 cm leveän.Kun sain materiaalit aloin tehdä mattoa. Se oli aluksi aika vaikeaa, koska minulla oli kaksi sukkulaa käytössä. Vaikka kaksi sukkulaa ei ole iso määrä, silti siihen oli totuttelemista. Toisessa sukkulassa oli valkoista kalalankaa ja toisessa mustaa kudetta. Matossani käytin hyväksi palttinasidosta, mutta se muistuttaa ripsipalttinaa kuteiden erilaisten vahvuuksien vuoksi.

 

 

Lopputulokseen olen enimmäkseen tyytyväinen. Jos nyt tekisin uuden maton, en tekisi niin tiheää kuteen vaihdosta. Jos mattoa katsoo, alkaa silmissä harittaa.